جستجوی پیشرفته

پاترول بهتر است یا بلیزر؟ مقایسه جامع دو خودرو در آفرود

پاترول بهتر است یا بلیزر؟ مقایسه جامع دو خودرو در آفرود

 پاترول یا بلیز؟ کدام یک مناسب برای آفرود! اکثر مردم عادی از رانندگی در  مسیر های صعب العبور، گل آلود و سنگی وحشت دارند اما در این میان برای برخی افراد هرچقدر جاده صعب‌العبور تر باشد لذت رانندگی برای آن ها بیشتر است.
بلیزر و پاترول جزء خودرهای چهار چرخ متحرکی هستند که رقابت تنگاتنگی بین این دو غول آفرود مشاهده می شود. در این مقاله می‌خواهیم به بررسی این دو خودرو بپردازیم که تمام عاشقان آفرود جزء طرفداران آن ها هستند.

مشخصات کلی بلیزر

k5 بلیزر ساخت شرکت شورلت که از سال 1969 تا سال 1991  روی خط تولید قرار گرفت که با صندلی های قوس دار، فرمان تلسکوپی و اهرم های انتقال سرعت که حس رانندگی بهتر را به راننده القا می کرد عرضه‌ی بازار شد.

موتور بلیزر

بلیزر با موتور هشت سیلندر 5.7 لیتری با توان تولید قدرت 165 اسب بخار و گشتاور345 نیوتون متر  و موتور شش سیلندر 4.1 لیتری با توان تولید قدرت 100 اسب بخار و گشتاور237 نیوتون متر معرفی شد که در آن زمان کمتر خودرویی  می توانست با موتور بزرگ این خودرو رقابت کند.

بلیزر در آفرود

این غول آمریکایی به فنر ها و کمک فنر های محکم و با دوامی مجهز است که هنگام عبور از مسیرهای ناهموار مانند چاله باعث می شود تحرک کافی برای چرخ ها مهیا شده و راحت تر از موانع عبور کند و نیروی وارد شده از طرف ناهمواری ها به شاسی خودرو به بدنه انتقال نیابد.

فرمان پذیری، گیربکس و ترمز های بلیزر

همچنین بلیزر مجهز به فرمان هیدرولیک و ترمز های این خودرو بوستری (جلو بصورت دیسکی  و  عقب بصورت کاسه‌ای) است به همین دلیل بلیزر دارای فرمان پذیری بالا و همچنین به دلیل بوستری بودن ترمز ها همیشه قدرت کافی برای مهار سرعت بلیزر را داشته است. گیربکس این خودرو از نوع سه سرعته اتوماتیک است و انتقال سرعت به چهار چرخ به صورت دائم انجام می گیرد.

مصرف سوخت بلیزر

مصرف سوخت این غول آفرود در مسیر های معمولی در هر صد کیلومتر 20.9 لیتر بنزین و در مسیر های آفرودی 29.9 لیتر بنزین مصرف می‌کند این مصرف سوخت برابر با موتورهایی با حجم کمتر از موتور بلیزر است.

مشخصات کلی پاترول

پاترول در نسل های مختلفی به بازار عرضه شد اما در این  مقاله به بررسی پرطرفدارترین آنها در میان ایرانیان یعنی سری 160 می پردازیم.این ماشین در دو مدل دو درب و چهار درب  به بازار عرضه شده است

مشخصات فنی پاترول

 موتور 4 سیلندر 2.4 لیتری با توانایی تولید 103 اسب بخار و گشتاور 200 نیوتونی روی پاترول دو درب نصب شده و موتور 6 سیلندر 4 لیتری  با قدرت 145 اسب بخار و گشتاور 290 نیوتونی را روی نسخه‌ی 4 درب آن نصب شده و گیربکس این خودرو نیز در دو مدل 4 یا 5 سرعته دستی به بازار معرفی شده بود.

پاترول در آفرود

پاترول بدلیل سخت بودن فنر ها و داشتن فناوری قدیمی در طراحی آن نیروی وارد به شاسی خودرو را هنگام گذر از موانع و آفرود ، به تمام سرنشینان منتقل می کند اما می توان با صرف هزینه برای تغییر کمک فنرهای پاترول، سواری سخت و خشک پاترول را تبدیل به یک سواری نسبتا نرم کرد

مصرف سوخت پاترول

مصرف سوخت این خودرو در نسخه‌ی 4 سیلندر آن در هر صد کیلومتر برابر است با 12 الی 13 لیتر  و در نسخه‌ی 6 سیلندر این خودرو این رقم به 15 الی 16 لیتر افزایش می یابد.

مقایسه بلیزر و پاترول

پاترول و بلیزر دو خودروی محبوب و پر طرفداری بین آفرود سواران هستند  که انتخاب یک خودرو مناسب برای آفرود از بین این دو غول آفرود کار دشواری است.

مصرف سوخت  و سواری  آفرود دو خودرو

 اما مصرف سوخت خودروی بلیزر بدلیل داشتن موتور قوی تر و پر حجم تر  خیلی بیشتر از مصرف سوخت پاترول است و اختلاف مصرف بنزین این دو خودرو به 10لیتر می رسد ولی در عوض بلیزر نسبت به پاترول که سواری خشکی را دارد، نرم و راحت است همچنین اتاق بلیزر از اتاق پاترول بزرگ تر و جادار تر است.

فرمان پذیری، گیربکس و ترمز ها

هر دوی این خودرو ها مجهز به هیدرولیک فرمان هستند که فرمان پذیری خودرو را در آفرود راحت تر می کنند اما بلیزر سیستم ترمز قوی تری نسبت به پاترول دارد در ضمن بلیزر مجهز به یک گیربکس 3 سرعته اوتوماتیک و پاترول مجهز به گیربکس 4 یا 5  سرعته دستی است.

طراحی و امنیت

طراحی بلیزر نسبت به سال تولید خود بروز بوده و از امکاناتی که در زمان طراحی در صنعت خودروسازی موجود بود استفاده کرده است اما طراحی پاترول نسبت به سال طراحی، قدیمی است همچنین به دلیل قدیمی بودن طراحی پاترول و با وجود یک شاسی قدرتمند ایمنی بسیار کمی نسبت بلیزر آمریکایی دارد.

در نتیجه با توجه به قدیمی تر بودن بلیزر و بالا بودن مصرف این خودرو نسبت به خودروی رقیب خود مزایای بیشتری نسبت به خودروی پاترول دارد به طوری که مصرف سوخته بالای بلیزر که بدلیل حجم بیشتر و قوی تر بودن موتور این خودرو  است در نظر گرفته نمی شود، انتخاب شما برای آفرود بین این دو خودرو چیست؟ تجربیات آفرود خود را  با این دو خودرو به اشتراک بگذارید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *