جستجوی پیشرفته

پاترول یا جیپ آهو؟ کدام یک مناسب برای آفرود؟

پاترول یا جیپ آهو؟ کدام یک مناسب برای آفرود؟

ورزش آفرود زمانی که بین ایرانی ها طرفدار پیدا کرد افرادی از هر قشر جامعه خصوصا جوانان به دنبال این ورزش رفتند و پیگیر آن شدند اما بدلیل ممنوعیت واردات  خودرو به ایران از وجود قوی ترین و بروزترین خودرو های آفرود روز دنیا محروم شدند به همین دلیل سراغ خودروهای آفرود قدیمی موجود در بازار ایران رفتند و با تغییر قطعات فنی این خودرو ها عملکرد قابل قبول ‌تری برای این خودرو ها فراهم کردند.جیب آهو و پاترول جزئی از خودروهای هستند که در این سال ها دست خوش تغییرات و تیونیگ های فراوانی شده اند.

در این مقاله می خواهیم به بررسی و مقایسه پاترول 4 درب که از زمان جنگ در ایران حضور داشت و بدلیل قابلیت های بالای آن بعد از جنگ توسط پارس خودرو به بازار عرضه شد و جیپ آهویی که در سال 1984 تولید آن در ایران متوقف شد و تا امروز تغییرات و تیونیگ های فراوانی روی این خودرو اعمال شده؛ بطوری که اگر به سراغ بازار های خرید جیب آهو برویم شاهد اتاق های مختلف این خودرو و مشخصات فنی متفاوتی خواهیم شد؛ بپردازیم.

نیسان پاترول

تولید پاترول از سال 1364 در شرکت پارس خودرو شروع شد و در سال 1372 تجهیزات بیشتری مانند هیدورلیک فرمان، رینک پهن، کولر، گارد محافظ جلو و زاپاس عقب اضافه شد که باعث افزایش مجبوبیت و زیبایی این خودرو در میان ایرانیان شد.

اما در سال 1382 بدلیل آلایندگی زیاد و مجهز نبودن به سیستم انژکتور تولید این خودرو در ایران متوقف شد.

مشخصات فنی پاترول

این خودرو با دو تیپ MQ و MK  روانه بازار شد که تیپ یک (MQ) با گیربکس چهار سرعتیه دستی و چراغ های گرد و تیپ دو(MK) با گیربکس پنچ سرعتیه پنچ سرعته دستی و چراغ های مربع وارد بازار شد.

برای پاترول چهار درب  یک موتور  6 سیلندر 12 سوپاپی با حجم 4 لیتر با توان تولید 145 اسب بخار و گشتاور 290 نیوتون  در نظر گرفته شده بود که موتور بسیار قدرتمندی در آن زمان بود که حداکثر سرعت آن به 145 کیلومتر در ساعت می رسد. کیفیت موتور پاترول با توجه به قدیمی بودن آن بسیار بالاست بطوری که می توانید در شرایط مختلف از کولر و بخاری بدون تغییر توان موتور استفاده کنید همچنین هزینه نگهداری و تعمیر این خودرو نسبت به خودرو های چهار چرخ متحرک  رقیب کم تر است.

توان آفرودی پاترول

کمک های تیپ یک (MQ) این خودرو نسبت به کمک فنر های تیپ دو (MK) کوتاه تر است به همین دلیل تیپ دو برای آفرود مناسب تر از تیپ یک است اما در کل پاترول به دلیل  داشتن فنرهای سخت نیروی وارد شده به شاسی و فنر ها که ناشی از موانع موجود در جاده است را به اتاق خودرو منتقل می کند ولی با صرف هزینه و تعویض فنرهای این خودرو می توانید یک سواری نسبتا نرم تری در آفرود از پاترول بگیرید.

طراحی پاترول

بدلیل قدیمی بودن طراحی این خودرو با اینکه شاسی قدرتمندی دارد، پاترول امنیت کم تری نسبت به رقبای دارد در طراحی کابین آن از هیچ نوع لطافت و انحنایی برای ترسیم فرمان، رو دری ها و داشبورد استفاده نشده است. در کل نیسان پاترول که یک خودروی آفرود متعلق به دهه 80 میلادی است  طراحی قدیمی تری نسبت به آن زمان دارد.

مصرف سوخت

پاترول 6 سیلندر مصرف بسیار بالایی نسب به خودروهای چهار چرخ متحرک و شاسی بلند دارد بطوریکه هر صد کیلومتر 32 لیتر بنزین مصرف می کند اما با نصب شمع سوزنی، دلکوی آهنربایی و همچنین فیلتر هوای اسپورت می توان مصرف سوخت این خودرو را به 10 الی 12 لیتر در هر صد کیلومتر کاهش داد که نسبت به خودروهای آفرودی رقم بالایی نیست.

جیب آهو

جیپ واگنیر که در ایران به عنوان جیپ آهو شناخته می شود یکی از اولین شاسی بلند های لوکس جهان است که در سال های 1963 تا 1991 بر روی خط تولید شرکت های خودروسازی زیادی قرار گرفت که یکی از این خط تولید ها شرکت پارس خودروی ایران بود که باعث حضور این خودرو در بازار ایران شد. این خودرو هم اکنون خودروی آفرود  کلاسیک محسوب می شود و محبوبیت زیادی بین طرفداران ورزش آفرود در ایران را دارد.

مشخصات فنی جیب آهو

 بر روی خودروی  جیپ آهو دو مدل موتور 3800 سی‌سی 6 سیلندر ساخت شرکت جیپ  و موتور 5300 سی‌سی 8 سیلندر ساخت شرکت آمریکن موتورز  نصب شده است و گیربکس  3 و 4 سرعته اوتوماتیک در ساخت این خودرو استفده شده است.

طراحی جیپ آهو

جیپ آهو بدلیل داشتن طراحی خاص از معدود خودرهای چهار چرخ ایرانی بود که توانست هم بین آفرود سواران و خانواده ها محبوبیت چشم گیری کسب کند به همین دلیل علاوه بر اینکه در ایران رکورد فروش خوبی را به ثبت رساند در بازار های جهانی نیز آمار خوبی را تجربه کرد.

قبل از طراحی جیپ آهو بیشتر خودروسازان در تولید خودرو های آفرود به قدرت و توانایی های آن در آفرود توجه بیشتری می کردند و به طراحی داخلی خودرو اهمیت نمی دادند اما با طراحی این خودرو و استفاده از متریالهای  چوب و چرم توانست فروش چشمگیری را با دیگر خودرو های رقیب به وجود بیاورد.

توانایی آفرود جیپ آهو

جیب آهو بدلیل داشتن موتور بسیار قدرتمند تر و توانایی بالا برای عبور از مسیر های صعب العبور و  آفرود بسیار مناسب است همچنین این خودرو دارایی شاسی قدرتمند و فنر های نرم است که لذت آفرود سواری را  افزایش می کند.

مقایسه پاترول و جیب آهو

انتخاب گزینه‌ی آفرود بین جیپ آهو و پاترول بستگی به نوع آفرودی که علاقه دارید دارد. اگر خودرویی دوست دارید که جادار و راحت باشد پاترول گزینه مناسبی برای شماست و اگر خودرویی دوست دارید که موتور بسیار قوی داشته باشد جیب آهو برای شما کارآمد تر است .

هزینه‌ی نگهداری و تعمیر جیپ آهو بدلیل قدیمی تر بودن و کمیاب بودن قطعات آن در بازار  بیشتر است اما مصرف سوخت جیپ آهو کم تر است پاترول است.

در کل مقایسه این دو خودرو بسیار دشوار است چون هر کدام معایب و مزایای برابری دارند ولی در کل پیشنهاد ما به شما خودروی پاترول است. نظر خودتان را در مورد جیب صحرا و پاترول برای ما کامنت کنید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

Comments (3)

  • حمژد Reply

    بنده جیپ آهو دارم وپاترول باید پیش این لنگ بیاندازه

    1402-04-02 at 00:53
  • حسام Reply

    من بین خرید جیپ آهو و پاترول موندم کدوم رو انتخاب کنم الویت هم جمعیت خانوادمون ۱۰ نفره

    1402-05-04 at 11:34
    • دو دف Reply

      سلام دوست عزیز. جیپ اهو دیگه الان بیشتر برای شما هزینه داره و 10 نفر توش جا نمیشند. پاتورل گزینه بهتری میتونه باشه، لوازمش همه جا هست، همه میتونن تعمیرش کنند، بسیار قدرتمند هست مخصوصا اگر 6 سیلندرش رو بگیرید.
      البته خرید ماشین کاملا سلیقه ای هست و هیچ درست و اشتباهی توش نیست.

      1402-05-20 at 20:04

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *