نیسان رونیز یا پیکاب؟

در این مقاله می خواهیم به بررسی و مقایسه دو خودرو ی ژاپنی که توسط شرکت بزرگ نیسان طراحی و تولید شده است بپردازیم رونیز و پیکاب دو خودروی قدرتمندی هستند که به بازار جهانی توسط ژاپنی ها عرضه شدند و در ایران توسط پارس خودرو مونتاژ شدند همچنین توجه طرفداران آفرود را در ایران و جهان به خود جلب کرند.
نیسان پیکاب

نیسان پیکاب حدود ده سال توسط پارس خودرو به بازار ایران ارائه شد اما شرکت نیسان این خودرو را در 1997 به بازار جهانی معرفی کرد و با اعمال قیس لیفتی روی این خودرو در سال 1999 انجام شد و در سال 2004 تولید این خودرو در شرکت نیسان متوقف شد. اما در سال 2005 وارد بازار ایران شده و توسط پارس خودرو تولید شد همچنین تولید این خودرو در سال 2015 در ایران نیز متوقف شد
مشخصات فنی نیسان پیکاب
نیسان پیکاب مجهز به یک موتور 4 سیلندر با حجم موتور 2.5 لیتر است و نیروی 132 اسب بخار و 208 نیوتون بر متر گشتاور تولید می کند همچنین این خودرو مجهز به یک گیربکس 5 سرعته دستی همراه با یک گیربکس کمکی است که نیروی تولید شده توسط موتور را به چهار چرخ انتقال می دهد.
مصرف سوخت پیکاب
این خودرو در جاده های داخل شهری 13 لیتر در هر 100 کیلومتر مصرف می کند همچنین در جاده های بیرون شهری این مصرف به 9 لیتر در هر 100 کیلومتر کاهش می یابد اما به صورت کلی مصرف ترکیبی این خودرو در هر 100 کیلومتر 11 لیتر است.
پیکاب در آفرود

پیکاب سواری بسیار نرمی دارد که مناسب برای مسیر های دشوار و بی راهه ها است این خودرو با سیستم تعلیق مستقل و کمک فنر های هیدرولیکی خود نیروی وارد شده از طرف موانع را به سرنشینان وارد نمی کند. تعلیق جلوی این خودرو به صورت نیم مستقل است و تعلیق های عقب این خودرو به صورت مک فرسون و سیستم فرمان این خودرو به صورت هیدرولیکی است.
سیستم ترمز نیسان پیکاپ به صورت روغنی با بوستر خلائی است و ترمز های جلوی این خودرو به صورت دیسکی و ترمز های عقب آن به صورت کاسه ای است.
موتور قدرتمند این خودرو باعث شده این خودرو از مسیر های آفرودی سختی عبور کند و به همین دلیل یکی از پر فروش ترین خودرو های آمریکا بود.
امکانات رفاهی نیسان پیکاب
از امکانات رفاهی این خودرو می توان به 2 کیسه هوای آن اشاره کرد که برای سرنشینان جلو تعبیه شده است همچنین به سیستم ترمز ABS ، قفل مرکزی، سیستم ضد سرقت، فرمان هیدرولیک مجهز است.
تهویه مطبوع، آینه ها، شیشه ها و سیستم روشنایی جلو تماما به صورت دستی کنترل می شوند همچنین روکش های این خودرو پارچه ای است.
نیسان رونیز

رابطه ی خوب نیسان و پارس خودرو باعث شده بود خودرو های ژاپنی با کیفیت مانند رونیز در ایران تولید شود و بر خلاف تصور خیلی ها در ابتدای ورود به بازار تبدیل به شاسی بلند قشر ثروتمند جامعه شد و به دلیل طراحی و کیفیت مناسب آن مورد قبول جامعه قرار گرفت این خودرو از سال 82 تا 89 وارد بازار ایران شد و آفرود سواران طرفدار این خودرو شدند.
مشخصات فنی نیسان رونیز
پارس خودرو، رونیز را به یک موتور 4 سیلندر با حجم موتور 2.4لیتر که گشتاور 208 نیوتون متر مجهز کرده است که توانایی تولید 160 اسب بخار را دارد این خودرو مجهز به یک گیربکس 5 سرعته دستی است که نیروی تولید شده توسط موتور را به 4 چرخ انتقال می دهد.
مصرف سوخت رونیز
نیسان رونیز در جاده های داخلی شهری 13 لیتر در هر 100 کیلومتر مصرف دارد اما در جاده های بیرون شهری مصرف رونیز به 9 لیتر در هر 100 کیلومتر می رسد که به صورت ترکیبی این خودرو در هر 100 کیلومتر 11 لیتر بنزین مصرف می کند.
رونیز در آفرود

نیسان رونیز به دلیل داشتن کمک فنر های سخت سواری سختی را به راننده می دهد این خودرو نیروی وارد شده از طرف موانع را به سرنشینان خود انتقال می دهد اما صاحبان رونیز می توانند با صرف هزینه و تعویض کمک فنر های رونیز سواری راحت و نرمی را از این خودرو بگیرند.
این خودرو در قسمت کلاج، فرمان و گیربکس عملکرد بسیار نرمی دارد و در آفرود کنترل خودرو به صورت کامل در اختیار راننده است. از مهم ترین مزیت های این خودرو که باعض شده طرفداران زیادی بین آفرود سواران پیدا کند استهلاک پایین این خودرو است همچنین قطعات این خودرو به راحتی در بازار پیدا می شوند ولی قیمت بالایی دارند.
امکانات رفاهی نیسان رونیز
این خودرو مجهز به شیشه بالا بر برقی، آینه های جانبی برقی، و فرمان هیدرولیک مجهز است اما تهویه آن به صورت دستی است.
نیسان رونیز امکاناتی مانند ایربگ، و ترمز ABS ندارد و صندلی های این خودر به صورت دستی تنظیم می شود.
مقایسه رونیز و پیکاب

در این بخش به مقایسه ی دو خودرو رونیز و پیکاب خواهیم پرداخت که هر دو ساخت شرکت نیسان در کشور ژاپن هستند این دو خودرو قدرت موتور و گشتاور یکسانی هستند اما موتور رونیز استحلاک کم تری نسبت به موتور پیکاب دارد.
نیسان پیکاپ نسبت به نسیان رونیز سواری نرم تری دارد و سرنشینان در پیکاب احساس راحتی بیش تری می کنند همچنین مصرف این دو خودرو بصورت ترکیبی 11 لیتر در هر 100 کیلومتر است. نیسان رونیز و پیکاب هر دو مجهز به فرمان هیدرولیک است.
اما در بخش امکانات رفاهی نیسان رونیز ایربگ و ترمز ABS ندارد اما دارای شیشه بالا بر برقی و آینه های جانبی برقی است و پیکاپ مجهز به ایربگ و ترمز ABS است اما شیشه ها و آینه های آن به صورت دستی است در هر دو خودرو تهویه هوا به صورت دستی است.
در ایران نیسان رونیز محبوبیت و طرفداران بیش تری نسبت به نیسان پیکاب دارد.
دیدگاهتان را بنویسید