جستجوی پیشرفته

همه چیز در مورد لندرور دیفندر برای آفرود

همه چیز در مورد لندرور دیفندر برای آفرود

همه چیز در مورد لندرور دیفندر برای آفرود

لندرور دیفندر، یک خودرو با اصالت انگلیسی است که دورانی نیز در ایران نیز مونتاژ می شد. شرکت جگوار لندرور به تازگی از تولید این خودرو را بعد از 67 سال متوقف کرد و آخرین دیفندر تولید شده را در سولی هول به خاطره ها پیوند زد و دلیل این کار را کم بودن ایمنی و امنیت خودروی لندرور دیفنر بیان کرد. اما با این حال نمی توان از قدرت بالای لندرور دیفندر در آفرود و کاربرد های نظامی بالای این خودرو چشم پوشی کرد. در این مقاله به بررسی بیش تر خودروی لندرور دیفندر خواهیم پرداخت.

تاریخچه لندرور دیفندر در ایران

شرکت خودروسازی مرتب خودرو برای اولین بار در سال 1341 به عنوان نمایندگی رسمی لندرور انگلستان شروع به تولید و منتاژ لندرور در ایران کرد. اولین همکاری این شرکت با لندرور برای تولید لندرور سری 2 بود که در 4 مدل زیر عرضه شد:

  • لندرور استیشن 7 نفره
  • لندرور استیشن 9 نفره
  • لندرور وانت نیم تن
  • لندرور وانت یک تن
مشخصات فنی لندرور دیفندر

مشخصات فنی لندرور دیفندر

لندرور دیفندر مجهز به یک موتور 2.6 لیتری هشت سیلندر است که 86 اسب بخار قدرت را تولید می کند همچنین گشتاور این خودرو 150 نیوتون بر متر است و نیروی تولید شده توسط موتور این خودرو به وسیله یک گیر بکس 4 دنده دستی به چهار چرخ این خودرو انتقال می یابد همچنین این خودرو در 20 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر در ساعت می رسد.

لندرور دیفندر جزء شاسی بلند های کوچک محسوب می شود اما به دلیل قدیمی بودن، موتور این خودرو مصرف سوخت بسیار بالایی دارد. مصرف ترکیبی این خودرو 15 لیتر در هر 100 کیلومتر است.

در نهایت با این که موتور لندرور دیفندر 86 اسب بخار قدرت تولید می کند و نسبت به بقیه شاسی بلند ها قدرت کم تری دارد اما به دلیل کوچک بودن این خودرو، عملکرد قابل قبولی را به نمایش می گذارد و باعث می شود این خودرو از هر نوع بیراهه ای در جهان عبور کند و به یکی از محبوب ترین خودرو های انگلیسی تبدیل شود.

امکانات رفاهی دیفندر

اصولا به دلیل قدیمی بودن طراحی این خودرو نباید انتظار زیادی از این خودرو در بخش امکانات رفاهی داشته باشید و داخل این خودرو به معنی واقعی ساده است. این خودرو ها کیسه هوا ندارند حتی نسخه های جدید تر این خودرو، لندرور دیفندر سر و صدای بسیار زیادی دارد مثل صدای بالای موتور و صدای بادی که در هنگام حرکت با خودرو بر خورد می کند به داخل ماشین آمده و باعث آزار سر نشینان می شود.

این خودرو با این که می تواند از نظر فنی و قدرت موتور مناسب برای آفرود و بیراهه نوردی باشد و از هر نوع چالشی که در بیراهه نوردی رو به رو دارد عبور کند اما به دلیل داشتن امکانات رفاهی کم برای مسافرت های طولانی اصلا مناسب نیستند.

لندرور سری 2

لندرور سری 2 که در سال های قبل از انقلاب اسلامی در ایران نیز تولید میشد و به نام لندرور قدیمی هم شناخه میشود، نسبت به لندرور سری 1 تغییرات آنچنانی نداشت و از ویژگی های آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قابلیت های آفرودی اندک
  • دو دیفرانسیل
  • محور فولادی
  • بدنه آلومینیومی
  • تغییر جایگیری چراغ های جلو و طراحی جانبی خودرو نسبت به لندرور سری 1
  • صفحات درب عقب جدا شونده

مشخصات فنی لندرور سری 2

لندرور سری 2 علاوه بر پیشرانه قدیمی 2 لیتری استفاده شده در سری 1، با پیشرانه بنزینی 2.25 لیتری نیز عرضه شد که حداکثر توان آن 72 اسب بخار بود. البته بعدها با افزایش موفقیت فروش این سری، یک نسخه 12 نفره با کاربرد مینی بوسی تولید شد که مجهز به پیشرانه 2.6 لیتری بنزینی بود.

لندرور سری 3

لندرور سری 3

در سال های 1351 الی 1362 مدل جدید تر با طراحی متفاوت تری نسبت به سری های قبلی تولید شد که به علت تغییرات ظاهری و قابلیت های آفرودی بیشتر، همچنان پس از چندین دهه در بین آفرود بازان از محبوبیت خاصی برخوردار است. از تفاوت های لندرور سری 3 نسبت به سری های قبلی میتوان به اضافه شدن سینکرو به گیربکس دستی و تغییر مکان دسته دنده از محل قبلی خود یعنی کنسول میانی به پشت فرمان اشاره کرد.

مشخصات فنی لندرور سری 3

لندرور سری 3 از یک موتور 4 سیلندر خظی 2286 سی سی با حداکثر قدرت 62 اسب بخار در دور موتور 4000 و حداکثر گشتاور 140 نیوتن متر در دور موتور 1800 بهره برده است. البته در بعضی مدل های 9 نفره از یک موتور 6 سیلندر با حجم 2625 سی سی، حداکثر توان 85 اسب بخار در دور موتور 4500 و حداکثر گشتاور 179 نیوتن متر در دور موتور 1500 استفاده شده است. بدنه این خودرو همچنان مانند سری های قبلی از آلومینیوم ساخته شده و باعث مقاومت بالای آن در مقابل شرایط جوی و همچنین سبک تر شدن وزن خودرو شده است. لندرور سری 3 دارای یک گیربکس 4 دنده با دنده های کمکی سبک و سنگین و همچنین یک دیفرانسیل قدرتی میباشد که گشتاور بسیار بالایی را برای این خودرو به ارمغان می آورد و به همین دلیل لندرور سری 3 با وجود عمر بالا و قدیمی بودن همچنان یک خودروی بسیار مناسب برای انواع آفرود میباشد.

در صورتی که علاقه مند باشید می توانید انواع لوازم بدنه خودروهای آفرودی را از سایت دودف تهیه فرمایید.

لندرور 90 و لندرور 110

آخرین نسل های لندرور قبل از به وجود آمدن نام دیفندر، لندرور های 90 و 110 بودند که هر کدام به ترتیب فاصله محوری 90 و 110 اینچ (2.36 و 2.79 متر) داشتند. این نسخه از لندرور با طراحی ظاهری بهتر و بروز تر، طراحی داخلی متفاوت تر نسبت به نسخه های قبلی و امکانات رفاهی بیشتر، به وضوح از نسخه های قبلی بروز تر بود. از ویژگی های این خودرو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از سیستم تعلیق compact coil suspension
  • فضای کابین لوکس تر
  • استفاده از پیشرانه های قدرتمند 2.5 تا 3.5 لیتری با توان های 83 الی 136 اسب بخار
  • جعبه دنده دستی 4 سرعته یا 5 سرعته در مدل های مختلف
  • دیفرانسیل 4 چرخ محرک فول تایم با دیفرانسیل مرکزی قفل شونده دستی

لندرور 90 و 110 در انواع مختلف وانت، استیشن، سقف باز و سقف بسته تولید شدند. البته یک نسخه ویژه با طول محوری 127 اینچ تولید شد و برای کاربری های کمپ و کاروان مورد استفاده بود که البته تولید این نسخه بسیار محدود بود.

لندرور دیفندر

سر انجام در سال 1369 کمپانی لندرور جهت ایجاد تمایز در مدل های تولیدی خود نام دیفندر را خلق کرد. دیفندر در واقع همان لندرور های 90 و 110 با تغییرات ظاهری و فنی اندک بود که تولید آن از سال 1369 تا سال 1395 با همان ظاهر ثابت ادامه داشت. لندرور دیفندر در کشور های مختلف و در طول سال ها، با انواع پیشرانه ها و مشخصات مختلفی از جمله موارد زیر فروخته شد:

  • پیشرانه 2.8 لیتری 190 اسب بخاری ساخت بی ام وه
  • پیشرانه 3.9 لیتری ساخت لندرور
  • پیشرانه 5 لیتری ساخت جگوار
  • پیشرانه 2.4 لیتری توربو دیزل ساخت فورد
  • دیفرانسیل 4 چرخ محرک فول تایم با دیفرانسیل مرکزی قفل شونده
  • گیربکس دستی 5 سرعته
  • حداکثر سرعت 115 کلیومتر بر ساعت
لندرور دیفندر در آفرود

لندرور دیفندر در آفرود

همانطور که گفتیم لندرور دارای موتور قدرتمندی است که می تواند از هر نوع مسیری عبور کند اما زمانیکه از سیستم تعلیق این خودرو حرف می زنیم کمی نا امید می شویم زیرا به دلیل قدیمی بودن سیستم تعلیق این خودرو عملکرد مناسبی ندارد اما می توان با کمی تغییرات در سیستم جلو بندی این خودرو می توان سواری بسیار نرمی از این خودرو گرفت.

اما اصلی ترین دلیلی که امروزه این خودرو را برای آفرود به شما پیشنهاد نمی کنیم این است که امکانات رفاهی بسیار کمی دارد و ممکن است در طول سفر اذیت شوید، همچنین ایمنی این خودرو بسیار پایین بوده و یکی از دلایلی که شرکت لندرور تولید این خودرو را متوقف کرد پایین بودن امنیت این خودرو بود.

قبل از ادامه این مطلب از علاقه مندان به آفرود دعوت می کنیم به صفحه خرید بهترین لوازم کمپینگ هم نگاهی بیندازند.

انواع ماشین های لندرور قدیمی برای آفرود سواری

انواع ماشین های لندرور قدیمی برای آفرود سواری

با توجه به مشخصاتی که از لندرور های قدیمی و بازسازی شده دانستید، حال باید بدانید که چه ماشین هایی از این مدل، برای آفرود سواری و بازسازی مناسب است.

انواع ماشین های لندرور قدیمی که مناسب برای آفرود سواری است، عبارت است از:

  • لندرور دیفندر هریتیج

با توجه به شرایط موجود در این دوره زمانی می توان گفت دیفندر های هریتیج، جزوی از شاسی بلند ها است که خبری از توقف تولید آن نیست و با اینکه خط تولید آفرود ها در اوایل سال 2016 به پایان رسیده است، ولی همچنان بریتانیایی ها راه های متنوعی برای بازگرداند آن پیدا کرده اند که نمونه ای از این راه ها، بازسازی و تعمیر آن ها است.

شرکت لندرور کلاسیک از نسخه جدید این خودرو، با نام ورکس v8 آیلای ادیشن رونمایی کرده است، که هدف از تولید آن، ادای احترام به سری های ال ال ای یا LLA سال 1965 با مالکیت اسپنسر ویلکس به عنوان یکی از موسسان لندرور و مدیر کمپانی روور است.

با توجه به این که خط تولید این خودرو های قدیمی از سال 2016 قطع شده است، به دو صورت استیشن واگن 90 و 110 در دسترس خواهد بود و قدرت موتور این لندرور قدیمی 8 سیلندر و 5 لیتری آن 405 است بخار و 515 نیوتون متر، گشتاور تولید می کند.

نیروی پیشرانه آن نیز از طریق گیربکس 8 سرعته زداف، راهی چرخ ها می شود و صفر تا 100 کیلومتر در ساعت و حداکثر سرعت 171 کیلومتر در ساعت ثبت شده است.

این مدل از ماشین دیفندر قدیمی از همان نخستین بار که تولید میشد، با این قدرت نمیتوانست سرعت الان خود را هندل کند و برای اینکه به این قدرت باورنکردنی خود برسد، هر ساله با قدرت بیشتر به بازار ارائه می شد.

  • لندرور رنجرور کلاسیک

اتو دیزاینی که این خودرو شاسی بلند قدیمی فوق العاده دارد را پروجکت های الیور پلد می توان نامید که در واقع  اشاره ای به طراحی کابین رنجروور کلاسیک دارد.

برای تولید این نمونه از خودروهای قدیمی و کلاسیک لندروور رنجروور در دهه 90 میلادی، کارخانه ی ECD ظاهر آن را شبیه به مدل های دهه 70 میلادی کرده است تا اصالت خودروی خود را به رخ کاربران مشتاق قرار دهد.

فلاپ محافظ جلو، سبد روی سقف و گل پخش کن ها نیز جزوی دیگر از ویژگیبات های بدنه خودرو است. نسخه های اصلی رنجروور کلاسیک در آن زمان با پیشرانه و قدرت موتور 8 سیلندر قابل سفارش بودند، اما هیچ کدام قدرت و حجم این نیروگاه آهنین 8 سیند 6.2 لیتری LS3 پروجکت الیور پلد را نداشتند.

  • لندرور قدیمی دیسکاوری کمل تروفی

لندرور دیسکاوری کمل تروفی قدیمی یکی از سرسخت ترین و معتبر ترین خودرو در مسابقات است، که این مورد در زمان المپیک خودروهای چهار چرخ محرک، اثبات شده است، به طوری که نمی توان به هیچ عنوان آن را رد کرد.

این مسابقه ها در اصل با ماشین های فورد برگزار می شد که هیچ کدام از آن ها نمی دانستند که ممکن است با چنین تکنولوژی، به چالش بسیار بزرگی کشیده شوند، که از آن زمان به بعد هم کمل تروفی با توجه به شرایط موجود، فقط با خودرو های لندرور برگزار می شد که اکثرا هم برنده در این مسابقه، ماشین های دیسکاوری لندرور بودند.

لندروور دیسکاوری (Land Rover Discovery) ماشین قدیمی است که از سال 1989 تا به امروز در بریتانیا، پرتوریا، آفریقای جنوبی، عقبه و اردن تولید می شوند.

قدرت این خودروی قدیمی از موتور دیزل توربوشارژ 4 سیلندر یا موتور 3.5 لیتری V8 تامین می شود که تعداد بسیار کم از مدل های بنزینی به صورت 4 سیلندر 2 لیتری از خط تولید خارج شده و به تولید میرسد. نخست موتور های V8 کاربراتور بودند، اما در سال 1990 با انژکتور جایگزین شدند.

داخل بدنه و کابین این خودرو، که بسیاری از قطعات آن با دیگر محصولات کمپانی ها مشترک است، طراحی متمایزی هم دارد و حتی جایزه طراحی بریتانیایی را نیز به دست آورده است.

فوق العاده ترین طراحی در داخل ماشین های لندرور این است که با توجه به استاندارد های قابل توجه بین المللی 5 صندلی دارد و به علاوه آن برای این که جای بیشتری هم داشته باشد، دو صندلی مخفی و تاشو را نیز در طراحی داخلی آن به کار رفته است.

  • لندرور پینک پنتر

این ماشین یا بهتر است بگوییم این چهار چرخ عجیب و غریب برای سرآمد واحد های ارتش بریتانیا، یعنی سرویس هوایی ویژه ساخته شده بود و به خاطر رنگ فوق العاده زیبایی که داشت، با نام پلنگ صورتی شناخته شد.

پینک پنتر یک نسخه اصلاح شده از لندرور A2 بود که برای پشت سر گذاشتن بیابان های خاورمیانه آماده شده بود و علت استفاده از رنگ صورتی در آن، این بود که سرویس هوایی ویژه بریتانیا آن رنگ را بهترین و کارآمدترین روش برای استتار در محیط های مخصوص و مرتبط با کار آن ها می دانست.

این خودروی قدیمی و با اصالت و پرکاربرد، نیازی به درب، شبکیه جلو و یا سقف نداشته و به جای آن به چند بیل، تجهیزات مسیریابی، محفظه آب و البته تعداد بسیار زیادی سلاح، مجهز شده است. تنها 72 دستگاه از این لندرور ساخته شد و فقط حدود 20 عدد آن ها توانستند پس از استفاده نظامی ها، همچنان صحیح و سالم باقی مانده است.

این لندرور ها با توجه به طراحی و کاربرد های متفاوت خود،به کلکسیونر های خصوصی فروخته شده و دیگر از آن ها برای سواری استفاده نمی شود.

با توجه به این موارد می توان گفت لندرور پینک پنتر، یکی از بهترین هایی بود که دیگر نمی توان از آن ها استفاده کرد و کلکسیون فوق العاده ای در زیبایی نمایشگاه ها دارد.

  • لندرور دیفندر SVX اسپکتر

این ماشین ها بر اساس پیکاپ 110 شاخته شده بودند و مطابق زمین های نا همواری که باید برای فیلمبرداری فیلم و سریال های اکشن طی می کردند، اصلاحاتی دارا هستند.

لندرور س وی ایکس برای آماده سازی از شرکت متخصص مسابقات بولر کمک گرفت، که ده ها سال برای این برند مسابقه های متفاوتی برگزار می کرد.

بولر محافظ بدنه اضافی جهت محافظت در برابر تکان، خط و خش و رینگ های آلیاژی بید لاک با تایر های 37 اینچی از ساختار کلی ماشین ها برای تکمیل ماشین خود کمک گرفت.

کلام آخر

لندرور یکی از خودرو های پر قدرت بازار ایران برای آفرود است اما ما به شما این خودرو را به دلایلی که در این مقاله به شما گفتیم توصیه نمی کنیم. خودرو هایی مانند پاژن و هرور هستند که بر پایه پلتفرم لندرور دیفندر ساخته شده اند شما می توانید به جای لندرو دیفندر این خودرو ها را خریداری کنید و با این خودرو ها به آفرود بروید و از بیراهه نوردی لذت ببرید. شما هم نظرات خودتان را در مورد لندرور دیفندر برای ما در سایت دودف بنویسید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

Comments (6)

  • ابراهیم میلادی Reply

    اگرچی لندروورهای دیفندرامروزه ازمدافتادن وجایگاهشان رابه پاژن وهرورسپرده ان،،بازم یک چرخ لندرورارزش یک پاژن رامیارزه،،این ماشینای که امروزه واردبازارشدن همشون آشغالن،لندروورهرگزاصالتشوازدست نمیده

    1400-12-13 at 08:43
    • دو دف Reply

      دقیقا همینطور هست. سالها پیش که شرکت های مختلف خودروسازی هنوز تو گیر و دار تولید خودروهای شاسی بلند بودن، شرکت لندرووربا برگذاری مسابقات کمل تروفی قدرت ماشین های لندروور و بعدهم دیسکاوری رو به رخ رقبا میکشید. هنوزم یکی از بهترین ماشین ها برای آفرود هست و حتی اتاق جدیدی که معرفی کرده بازهم اصالت و قدرت رو دوباره به همه یاداوری کرده.

      1400-12-17 at 14:51
  • مولانا Reply

    دروود.دهه ۷۰من لاندرور داشتم بیشتر ایران باهاش گشتم از بلووستان و هرمزگان و‌خوزستان و فارس گرفته آذربایجان.خیلی ازش راضی بودم لیکن سر و صدای زیاد آزار دهنده است.اکنون دوباره قصد خرید دارم پریش من این است چگونه و کجا میدوانم با تغییرات جلوبندی صندلی ها ظاهر و و اقدام کنم.راهنمایی بفرمابید سپایگزارم

    1401-01-20 at 00:59
    • دو دف Reply

      والا لتدروورهایی که وجود دارند دیگه خیلی الان قابلیت استفاده ندارند مگر اینکه از صفر بخواهید بازسازی کنید و موتور و گیربکس و دیفرانسیل ها و غیره همه باید عوض بشند. هزینه و زمان و انرژی و پیداکردن اجناس بری این خودرو خیلی منطقی نیست و بهتر هست خودروی بهتری انتخاب کنید که هزینه نگه داری کمتری داشته باشه برای شما دوست عزیز. البته این نظر شخصی بنده هست.

      1401-01-26 at 16:10
    • کامی Reply

      تهران رور اقای پاژن اینستاگرام

      1401-04-29 at 02:46
    • فرزاد Reply

      با سلام ،فیروزآباد فارس میتونید همه لوازمشو خریداری کنید و اگر هم بخایید ماشین خریداری کنید در این شهرستان لندرور های خوبی هس در حد آک

      1401-07-17 at 01:46

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *