جستجوی پیشرفته

پاجرو بهتر است یا پاترول؟ مقایسه جامع دو خودرو برای آفرود

پاجرو بهتر است یا پاترول؟ مقایسه جامع دو خودرو برای آفرود

وقتی هنوز بازار خودروی ایران با اسباب بازی های چینی و کره‌ای پر نشده بود شاسی بلند های ارزشمند و توانمد ژاپنی در ایران به فروش می رسیدند اگر چه بعد از انقلاب این ژاپنی ها بودند که در بازار خودروی ایران جولان می دادند اما حضور ژاپنی ها بهتر از حضور چینی هایی هست که مانند زنبور بی عسل، بازار خودرو ایران را به غارت برده‌اند. از این شاسی بلند های ارزشمند و توانمد ژاپنی می توان به میتسوبیشی پاجرو و نیسان پاترول اشاره کرد که در این مقاله می خواهیم به بررسی و مقایسه این دو خودرو در آفرود و بیراهه نوردی بپردازیم.

میتسوبیشی پاجرو

پاجرو در سال 1973 در نمایشگاه خودروی توکیو معرفی شد اما از سال 1982 وارد بازار شد این خودرو با هدف رقابت با همتایانه ژاپنی خود مانند تویوتا لندکروز و نیسان پاترول به بازار عرضه شد. یکسال بعد از اینکه پاجرو روی خط تولید رفت در مسابقات رالی داکار شرکت کرد و در این مسابقات بسیار خوش درخشید. نسل اول این خودرو بدلیل استفاده در اداره‌ی بهداری کشور در آن زمان  به پاجرو بهداری معروف شد.

مشخصات فنی میتسوبیشی پاجرو

شرکت میتسوبیشی این خودرو را با موتور 6 سیلندر24 سوپاپه با حجم موتور 3800 سی‌سی وبا توان تولید 250 اسب بخار قدرت و گشتاور 329 نیوتون متر روانه‌ی بازار کرده بود که گیربکس پنج سرعته اوتوماتیک این خودرو نیروی تولید شده توسط موتور را به 4 چرخ این خودرو انتقال می دهد و این خودرو در 10 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر در ساعت می رسد.

مصرف سوخت و استاندارهای پاجرو

مصرف سوخت این خودرو در داخل شهر به 17 لیتر در هر 100 کیلومتر می رسد و مصرف سوخت پاجرو در جاده ها به 11 لیتر در  هر 100 کیلومتر می رسد که مصرف سوخت ترکیبی این خودرو 13 لیتر در هر 100 کیلومتر است همچنین این خودرو دارای استاندارد آلاینگی یورو 4 می باشد و میزان تولید CO2 این خودرو درهر کیلومتر،324  گرم است.

پاجرو در آفرود

سواری پاجرو نرم و به لطف عایق بندی درست کابین بی صداست و با داشتن موقعیت مناسب صندلی ها تسلط و دید راننده به اطرف بیشتر است اما نسل اول این خودرو بدلیل داشتن سیستم فنر بندی از نوع شمش در عقب  و طبق در جلو  از فنر بندی خشک بهره    می برد که در آفرود نیروی وارد شده از طرف موانع جاده را مستقیم به سرنشینان منتقل می کرد اما در نسل های بعدی از فنر لول استفاده شده که از سواری بسیار نرم و راحتی برخوردار هستند

در پاجرو از سیستم تعلیق و گیربکس ضدآب استفاده شده است که در هنگام وورد به آب موجب خرابی و آب رفتگی به داخل گیربکس نمی شود همچنین جلوبندی این خودرو بسیار محکم بوده و شاسی آن بصورت نردبانی است که بسیار مقاوم بوده و مناسب آفرود است همچنین این خودرو علاوه بر اینکه در آفرود عملکرد بسیار عالی دارد برای مسافرت های درون شهری نیز مناسب هست.

پاجرو  به ترمز های ABS و EBS مجهز است که یک آپشن خوب برای انتخاب آن برای آفرود است همچنین این خودرو دارای سنسور ضد لغزش است که در هنگام آفرود و شتاب گیری از هرزگردی چرخ ها جلوگیری می کند.

امکانات پاجرو

پاجرو دارای  کیسه هوای سرنشینان جلو و پرده‌ای هست این خودرو مجموعا هشت کیسه هوا دارد و همچنین مجهز به سیستم کنترل سرعت(CRUISE CONTOROL) و سنسور باران  و سنسور دنده عقب است.

نیسان پاترول

نیسان پاترول یک خودروی بسیار مناسب برای آفرود و بیراهه نوردی است که از سال 1364 بر روی خط تولید پارس خودرو قرار گرفته و در بازار ایران به فروش می رسید اما در سال 1382 بدلیل امنیت پایین و پرمصرف بودن این خودرو، تولید آن در ایران متوقف شد اما هنوز هم بین آفرود بازان ایرانی محبوبیت زیادی دارد.

مشخصات فنی پاترول

نیسان در  پاترول از دو موتور  6 سیلندر خطی که با 113 اسب بخار و گشتاور 235 نیوتون متر و موتور 4 سیلندر خطی که 103 اسب بخار با گشتاور 200 نیوتون متر تولید می کند استفاده کرده است و همچین در پاترول از گیربکس 5 و 4 سرعته دستی استفاده شده است که نیروی همچنین شتاب 0 تا 100 این خودرو 17 ثانیه است.

مصرف سوخت پاترول

مصرف سوخت پاترول 6 سیلندر نسبت به خودروهای هم رده بسیار بالاست به طوری که این خودرو در داخل شهر 32 لیتر در هر 100 کیلومتر بنزین مصرف می کند و در جاده ها هر 100 کیلومتر 25 لیتر بنزین مصرف می کند. اما بسیاری از صاحبان پاترول با تغییرات روی موتور و تیونیگ این خودرو مصرف آن را به 13 لیتر در هر 100 کیلومتر کاهش می دهند.

پاترول در آفرود

پاترول بدلیل مقاوم بودن و استهلاک پایینی که دارد قابلیت بالایی در آفرود و طبیعت گردی دارد اما فنر های این خودرو بدلیل سخت بودن  نیروی وارد شده از طرف موانع موجود در جاده را به شاسی و اتاق وارد می کند اما می توان با تعویض  فنر های پاترول یک سواری نسبت نرمی از این خودرو گرفت.

همچنین موتورهای قدرتمند 6 و 4 سیلندر این خودرو توانایی آفرود بسیاری بالایی دارند و گیربکس این خودرو نیرو تولید شده از طرف موتور را به چهار چرخ خودرو انتقال می دهد.

طراحی پاترول

در طراحی این خودرو از هیچگونه لطافت و ظرافتی استفاده نشده است همچنین بدلیل قدیمی بودن طراحی این خودرو از امکانات رفاهی کم تری نسبت به پاجرو بهره مند است و با وجود یک شاسی قدرتمند از امنیت کمتری برخوردار است اما جنس مواد بکار رفته در ساخت اتاق و سایر اجزا دارای دوام بالایی است و در بین دوستداران آفرود به خودروی جان سخت مشهور است.

مقایسه پاجرو و پاترول

هر دو این خودرو ها از استهلاک پایین و کیفیت بالایی برخوردار هستند که یک مزیت خوب برای خرید این خودروها محسوب می شود اما پاترول با توجه به موتور ضعیف تری که نسبت به پاجرو دارد مصرف بسیار بالایی نسبت به پاجرو دارد همچنین بدلیل سختی فنر های پاترول، این خودرو از سواری سختی برخوردار است اما با توجه به اینکه در پاجرو از فنرهای لول استفاده شده است سواری بسیار نرمی دارد همچنین شتاب پاجرو با اینکه وزن بیشتری نسبت به پاترول دارد بیشتر است.

به دلیل بروز بودن طراحی پاجرو این خودرو از امکانات رفاهی بیشتری نسبت به نیسان پاترول برخور دار است لازم به ذکر است پاچرو علاوه بر اینکه عملکرد قابل قبولی در آفرود دارد می توان از آن به عنوان یک خودروی شهری استفاده کرد اما پاترول عملکرد خوبی از خود  فقط در آفرود نشان داده است.

شما هم نظرات خودتان را در مورد نیسان پاترول و میتسوبیشی پاجرو برای ما کامنت کنید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *