جستجوی پیشرفته

آموزش نحوه نجات فرد غرق شده

آموزش نحوه نجات فرد غرق شده

یکی از سوال هایی که پاسخ به آن حیاتی و بسیار مهم است این است که چگونه می توان فردی را که در حال غرق شدن است را نجات داد؟ این روز ها پاسخ به این سوال از آن جهت مهم و ضروری است که بنا به گزارش ایرنا آمار غرق شدگان در سال جاری بیشتر از نیم برابر افزایش یافته است، از این رو یاد گرفتن روش نجات و احیای فردی که غرق شده است بسیار ضروری است.

غرق شدن در دریا

غرق شدن در دریا بر اثر مهارت کافی نداشتن در شنا، داشتن بیماری تنفسی، غش کردن در آب دریا و… ایجاد می شود که معنای کلی غرق شدن یعنی نداشتن اکسیژن کافی در زیر آب است. در این مطلب از سایت دودف قصد داریم شما را با روش های نجات و احیای فرد غرق شدن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

غرق شدن در دریا

اقدامات اولیه برای احیای فرد غرق شده چیست؟

اگر فردی را دیدید که غرق شده یا در حال غرق شدن است اولین کاری که بایستی انجام دهید آرامش خود را حفظ کنید و ریلکس باشید تا به فرد آسیب دیده کمک کنید سپس با کمکی فرد غرق شده را را به آرامی از آب بیرون بکشید، به یاد داشته باشید قبل از دانستن روش های نجات فرد غرق شده اصلا اقدام به نجات نکنید و از شخص کار بلدی کمک بگیرید.

بعد از اینکه فرد مورد نظرتان را از آب  بیرون کشیدید شروع به انجام تنفس دهان به دهان کنید. روش انجام تنفس دهان به دهان به صورت زیر است:

  1. راه هوایی فرد غرق شده را باز کنید. به گونه ای که دو انگشت یک دست خود را زیر چانه مصدوم و دیگری را به پیشانی وی قرار دهید و سپس به آرامی سرد مصدوم را به عقب متمایل کنید.
  2. رفع انسداد، چانه مصدوم را با انگشتان خود را نگه داشته و انگشت همان دست را به درون دهان وی فرو کنید تا راه تنفس وی را باز کنید.
  3. در تنفس دهان به دهان، بینی مصدوم را با فشردن انگشت شست و نشانه خود مسدود کنید. سپس یک دم عمیق انجام دهید و لب هاب خود را روی لب های فرد غرق شدن قرار دهید به گونه که هیچ راه خروجی هوا وجود نداشته باشد و تا زمان بالا آمد سینه مصدوم هوای بازدمی ود را درون ریه های مصدوم فوت کنید.
  4. بعد از انجام مراحل بالا لب های خود را از دهان فرد مصدوم برداشته و اجازه دهید که قفسه سینه به طور کامل پایین بیاید که این مرحله حدود چهار الی پنج ثانیه زمان لازم دارد. و در آخر نیز یک بار دیگر تنفس دادن را تکرار کنید و با اطمینان از تنفس کردن مصدوم با اورژانس تماس بگیرید.

بایستی بلا فاصله پس از خروج مصدوم غرق شده از آب، ابتدا گل ولای دور دهان و بینی شخص را پاک کنید سپس به وضعیت تنفسی و ضربان قلب شخص مورد نظر دقت کنید. به خاطر داشته باشید در صورتی که مصدوم تنفس و یا ضربان قلب نداشت به سرعت عملیات احیای قلبی ریوی را شروع کنید و زمان را برای نجات مصدوم از دست ندهید.

تنفس مصنوعی از جمله مهم ترین راه های احیای فرد غرق شده است چرا که با انجام تنفس دهان به دهان تمامی آب های ریخته شده در ریه ها جذب بدن می شود و باعث می شود حبابک های تنفسی به آسانی باز و بسته شوند که این امر باعث تنفس آسان فرد مصدوم می شود.

اگر فرد مصدوم طی عملیات احیا استفراغ کرد سریع او را به پهلو کنید تا مواد مستفرغه وارد ریه ها نشود. گاها ممکن است در طی انجام تنفس دهان به دهان فرد مصدوم استفراغ کند پس نترسید چرا که باید دقت به خرج دهید فرد را به پهلو کنید تا محتویات استفراغ به ریه شخص مصدوم نریزد.

هشدار: اگر بعد از انجام اقدامات اولیه احیا شخص هوشیار شد و از مرگ نجات یافت ضروری است که حتما حتما شخص را به بیمارستان منتقل کنید.

اقدامات اولیه برای احیای فرد غرق شده چیست؟

چگونه از خفگی و غرق شدن در دریا جلوگیری کنیم؟

اگر اخبار را دنبال کنید می توانید شاهد هزاران مورد غرق شدگی شوید که برخی از این غرق شدن ها مرگ به دنبال داشت و برخی دیگر با تدبیر غریق نجات ها از مرگ حتمی نجات پیدا کرده اند. از جمله دلایل غرق شدگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کم توجهی پدر و مادر
  • نداشتن مهارت شنا کردن و رفتن به قسمت های عمیق دریا
  • داشتن بیماری هایی نظیر آسم، غش، صرع
  • استفاده الکل و مواد مخدر هنگام یا قبا از شنا کردن و قایق سواری و…

چند ساعت بعد از غرق شدن می توان شخص غرق شده را به زندگی بازگرداند؟

پاسخ به سوال اینکه چند ساعت بعد از غرق شدن می توان شخص غرق شده را به زندگی بازگرداند بسیار حیاتی است چرا که ممکنه با از دست دادن تایم، جان عزیزانتان به خطر بیافتد. تحقیقات نشان داده است که اگر اقدامات غریق نجاتی را به درستی انجام دهید می توانید قربانیان غرق شده را تا دو ساعت پس از غرق شدن به زندگی باز گردانند. این دو ساعت بدین معنا است که حتی اگر قلب شخص قربانی از تپش ایستاده باشد و مغز قربانی اکسژن مورد نیاز برای زنده ماندن را دریافت نکند باز می توان او را به زندگی باز گرداند.

کلام آخر

به خاطر داشته باشید هر لذتی می تواند روزی تلخ شود چرا که شنا کردن از دل پذیر ترین و لذت بخش ترین تفریحات است و برای سلامتی بسیار مهم است بنابر این برای شنا کردن و لذت بردن بایستی مهارت کافی برای شنا کردن را داشته باشید. امیدواریم این مطلب برای شما عزیزان مفید واقع گردد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *