جستجوی پیشرفته

مزایا و معایب خودرو های دو دیفرانسیل

مزایا و معایب خودرو های دو دیفرانسیل

از گذشته ماشین هایی که مجهز به دو دیفرانسیل بودند، شاسی بلند نامیده می شدند اما امروزه در بیشتر شرکت های خودرو سازی از سیستم دو دیفرانسیل در خودرو های خود استفاده می کنند. مزیت خودرو های دو دیفرانسیل آن قدر زیاد است که خودرو سازان بزرگی مانند مرسدس بنز و لکسوس در خودرو های خود استفاده می کنند.

دیفرانسیل چیست؟

 دیفرانسیل قطعه مکانیکی که نیروی موتور را به چرخ ها انتقال می دهد خودرو های دو دیفرانسیل، خودرو هایی هستند که یک دیفرانسیل در عقب و یک دیفرانسیل در جلو دارد که نیروی تولید شده توسط موتور را به چهار چرخ انتقال می دهد خودرو های دیفرانسیل عقب خودرو هایی هستند که دیفرانسیل به چرخ های عقب متصل هستند و نیروی تولید شده توسط موتور را به چرخ های عقب انتقال می دهند.

خودرو های دو دیفرانسیل به دو دسته دائم چهار چرخ و گاهی چهار چرخ تقسیم شده اند و خودرو هایی که به صورت دائم چهار چرخ هستند خودشان به چندین دسته تقسیم شده‌اند و  این سیستم امروزه بین کراس اوور ها و اس یو وی ها بسیار رایج است.
خودرو هایی که به صورت دائم چهار چرخ هستند به دو دسته تقسیم می شوند خودرو هایی که موتور آن ها در عقب قرار دارد که غالبا ماشین های اسپرت و سوپر اسپرت هستند و خودرو هایی که موتور آن ها در جلو نصب شده اند که معمولا شامل سدان های خانوادگی و سدان های اسپرت را شامل می شود.

مزایا و معایب خودرو های دو دیفرانسیل

خودرو های دو دیفرانسیل هم مانند تمام خودرو معایاب و مزایایی دارند که در این بخش می خواهیم به بررسی آن ها بپردازیم.

مزایای خودرو های دو دیفرانسیل

خودرو های دو دیفرانسیل مزایای فراوانی دارند که از بزرگترین مزیت های آن می توان به بالا بودن هندلینگ و افزایش پایداری آن ها اشاره کرد این خودرو ها امروزه جزء پر طرفدار ترین خودرو های جهان هستند و شرکت هایی چون جیپ، سوبارو و آئودی از قدیمی ترین استفاده کنندگان از سیستم دو دیفرانسیل در خودرو های خود هستند.

در خودرو های دو دیفرانسیل، چرخ های عقب و چرخ های جلو نقش محرک را  ایفا می کنند و همین کار باعث می شود تا کشش و چسبندگی خودرو در هنگام آغاز حرکت خودرو بالا تر برود  همچنین در زمان ترمز گیری همه ی چرخ ها نقش ترمز موتوری را ایفا می کنند که طول مسیر توقف کاهش می یابد در این نوع خودرو ها مشکل کم فرمانی و بیش فرمانی بسیار کم رخ می دهد به همین خاطر خودرو پایداری بیشتری نسبت به خودرو های دیگر دارد.

معایب خودرو های دو دیفرانسیل

خودرو های دو دیفرانسیل پیچیدگی بیشتری نسبت به خودرو های دیفرانسیل جلو و دیفرانسیل عقب دارد و قطعات بیشتری در خودرو های دو دیفرانسیل استفاده شده است به همین دلیل قیمت بیشتری نسبت به خودرو های دیگری دارند همچنین خودرو های دو دیفرانسیل به دلیل داشتن وزن زیاد مصرف سوخت بیشتری دارند این خودرو ها برای به دلیل دو دیفرانسیل بودن دچار پیش فرمانی نمی شوند به همین دلیل برای حرکات نمایشی مناسب نیستند.

در نتیجه

مزایای خودرو های دو دیفرانسیل بیشتر از معایب این خودرو ها است همچنین خودرو های دو دیفرانسیل مناسب برای رانندگی با خانواده و طبیعت گردی و آفرود هستند. شما هم می توانید تجربیات خودتان را از رانندگی با خودرو های دو دیفرانسیل با ما به اشتراک بگذارید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *