جستجوی پیشرفته

قبل از بیراهه سواری، روی ماشین چه چیز هایی را باید چک کنیم؟

قبل از بیراهه سواری، روی ماشین چه چیز هایی را باید چک کنیم

قبل از بیراهه سواری، روی ماشین چه چیز هایی را باید چک کنیم؟

امروزه ورزش آفرود به یکی از تفریحات هیجان انگیز بین جوانان تبدیل شده است همچنین لذت ها و تجربه های خاص طبیعت گردی موجود در این ورزش جوانان را معتاد این ورزش کرده است. آفرود سواری در ظاهر یک ورزش بی خطر با یک خودروی قدرتمند است اما در برخی مواقع تبدیل به یک ورزش خطرناک و بی رحم می شود.

یکی از مواردی که در این ورزش اهمیت دارد وجود تجهیزات کافی و ضروری برای خودروی شما در آفرود است به همین دلیل در این مقاله به بررسی تجهیزات و ضرورت هایی که شما باید قبل از شروع بیراهه نوردی آن ها را تهیه کنید، خواهیم پرداخت.

بررسی فنی خودروی آفرود

قبل از آغاز سفر بعضی از بخش های خودرو خود را چک کنید و یا آن را پیش یک مکانیک برای بررسی و سرویس ببرید زیرا اشکالاتی هستند که شاید در سفر های داخلی شهری رخ ندهد اما در سفر های جاده ای این ایرادات به وجود می آید. گاهی امکان دارد مکانیک دم دستتان نباشد و نتوانید خودرو خود را برای سرویس و چکاب نزد او ببرید در ادامه به شما نکاتی را خواهیم گفت که شما می توانید به راحتی خودروی خود را چک کنید و در صورت بروز مشکل سفر خود را به تعویق بیندازید و خودروی خود را پیش یک تعمیر کار ببرید.

روغن و آب خودرو

احتمالا شنیده اید که قبل از سفر باید آب و روغن های خودروی خود را چک کنید؛ روغن ها و آب موجود در خودرو شامل روغن موتور، آب رادیاتور، روغن ترمز، آب شیشه پاک کن و روغن گیربکس است. چک کردن این موارد از به وجود آمدن خرابی های غیر ضروری و تصادفات جلوگیری می کند. برای پیدا کردن این بخش ها در خودرو ی خود می توانید به دفترچه راهنمای خودرو مراجعه کنید یا می توانید با یک جست و جوی ساده تمام این موارد را پیدا کنید

سیستم خنک کننده

برای اطمینان از سالم بودن سیستم خنک کننده خودرو باید دو قسمت از خودرو را بررسی کنید: 1- شلنگ های متصل به رادیات 2- آب رادیاتور

در صورتی که آب رادیاتور کم تر از حد مجاز و استاندارد باشد باید به آن ترکیب ضد یخ و آب را اضافه کنیم تا به میزان مجاز و استاندارد خود برسد همچنین به دنبال پارگی و ترک خودرگی در شیلنگ های متصل به رادیاتور باشید و اطمینان پیدا کنید تمام این شلنگ ها سالم هستند تمام این کار ها را زمانی انجام دهید که خودرو کاملا خنک و خاموش باشد.

تایر ها

قبل از آغاز سفر حتما از سالم بودن تایر های خودروی خود اطمینان حاصل کنید زیرا نمی توانید بدون داشتن تایر های سالم سفر بدون دردسری را تجربه کنید همچنین داشتن چرخ های سالم در کاهش مصرف سوخت خودرو بسیار موثر است.
در صورت دیدن پارگی یا تمام شدن تاریخ انقضای تایر ها حتما اقدام به تعویض تایر ها کنید و به هیچ وجه با تایر های بدون عاج دار و صاف سفر خود را آغاز نکنید.

برای دیدن انواع تایر مخصوص آفرود کلیک کنید.

گیربکس

گیربکس های اتوماتیک تقریبا نیاز به سرویس و نگهداری ندارند اما گیربکس های دستی نیاز به بررسی و نگهداری دارند یکی از مواردی که باید در بررسی گیربکس به آن دقت کنید روغن گیربکس خودرو است که باید به میزان استاندارد موجود باشد.
به دلیل طولانی بودن فرایند تعویض روغن گیربکس بهتر است چند روز قبل از شروع سفر اقدام به تعویض روغن گیربکس خودرو کنید.

فیلتر هوا

چک کردن و تعویض فیلتر هوا یکی از راحت ترین کار ها در تعمیر و نگهداری خودرو است که همه ی دارندگان خودرو می توانند بدون داشتن دانش مکانیکی آن را انجام دهند. فیلتر هوا نقش تصفیه کننده هوای ورودی به موتور را دارد، سالم و تمیز بودن آن باعث می شود موتور بهتر نفس بکشد. در هنگام چک کردن فیلتر هوای خودرو، در صورت کم بودن گرد و خاک می توانید آن را با تکاندن تمیز کنید اما در صورتی که فیلتر هوا قدیمی و کهنه شده باشد حتما آن را تعویض کنید. تعویض به موقع هوا از مصرف بیش از حد بنزین جلوگیری می کند.

چراغ ها

سالم بودن چراغ ها برای افرادی که شب ها رانندگی می کنند یک موضوع حیاتی است به همین دلیل باید تمام چراغ های جلو و عقب سالم و پر نور باشند در صورت خراب بودن چراغ ها حتما آن ها را تعویض کنید یا در شب رانندگی نکنید البته برای رانندگی در روز حتما باید چراغ های ترمز و دنده عقب سالم باشد. قبل از آغاز مسافرت از سالم بودن چراغ های خودرو مطمئن شوید.

ترمز ها

سالم بودن سیستم ترمز خودروی شما ایمنی و امنیت برای شما به همراه دارد هیچکسی نمی تواند با خودرویی که سیستم ترمز آن ایراد دارد رانندگی کند و سالم بماند. در فرایند چک کردن سیستم ترمز، ابتدا روغن ترمز خودرو را چک کنید سپس لنت ها و دیسک ترمز خودرو را چک کنید و در صورت نیاز به تعویض حتما آن ها را تعویض کنید.

تجهیزات لازم برای  شروع بیراهه نوردی

برای تهیه تجهیزات ضروری برای آفرود به هر شرایط غیر محتمل که ممکن است در طول سفر برای شما رخ دهد، فکر کنید تا در حین سفر دچار مشکل و دشواری نشوید ما در این قسمت به بررسی تجهیزات ضروری مورد نیاز برای شروع یک سفر آفرود پرداخته ایم.

وینچ

از خطر ناک ترین افکاری که به سراغ شما می آید و شما را دچار مشکل می کنند اعتماد بیش از حد به وسیله ی نقلیه تان است. با این که خودرو ی شما برای آفرود طراحی شده است اما گاهی امکان دارد در گل، باتلاق و شن گیر کند و شما به کمک نیاز داشته باشید و با نداشتن تجهیزات، بیرون کشیدن خودرو تبدیل به یک کار محال می شود.

در این شرایط داشتن وینچ به شما کمک می کند تا از مشکلی که برای شما پیش آمده رهایی یابید . وینچ ها انواع مختلفی دارند که قدرتمند ترین آن  وینچ گیربکسی است این وسیله به سپر جلوی خودرو متصل می شود و نیروی خود را خودرو می گیرد بعضی از وینچ ها توسط نیروی برق کار می کنند و بعضی از وینچ ها نیروی خود را از گشتاور موتور تامین می کنند.

نحوه ی استفاده از وینچ به گونه ای است که باید آن را به نزدیک ترین درخت، تیر یا ماشین دیگر متصل کنید تا از مشکل و گرفتاری رهایی یابید همچین وینچ قیمت بالایی دارد اما یکی از لازمه های ورزش آفرود، داشتن وینچ است و حتما باید خریداری شود.

وافل برد

وافل برد نوعی پل مخصوص است که برای آفرود طراحی شده است این وسیله را می توانید بر اساس نوع کاربرد خود در انواع مختلف پلاستیکی، فلزی و کامپوزیتی تهیه کنید همچنین در هنگام خرید وافل برد، آن را نسبت به وزن خودرو و سایز لاستیک خودروی خود انتخاب کنیدهمچنین علارغم قیمت پایین این محصول کارایی بسیار زیادی در آفرود دارد.

لاستیک زاپاس

حتی اگر یکی از حرفه ای ترین آفرود بازارن باشید و بهترین خودروی آفرود را داشته باشید بدون لاستیک مناسب در راه خواهید ماند. علاوه بر این که چهار لاستیک خودروی شما باید فشار سنگ های تیز در کوهستان را تحمل کند و عاج های سالم داشته باشد و بر اساس وزن خودرو و فاصله ی محور ها تهیه شده باشد باید یک تایر زاپاس هم داخل خودروی شما موجود باشد که در صورت پنچری یکی از تایر ها، از لاستیک زاپاس استفاده شود.

باربند

استفاده از باربند یکی از ضرورت های خودرو های ماشین آفرود است. در آفرود فضای زیادی برای قرار دادن زاپاس، آب، بنزین و… اختصاص می یابد برای همین فضای کافی برای قرار دادن بقیه تجهیزات در داخل کابین خودرو وجود نخواهد داشت و به اجبار باید تجهیزات دیگر را  بر روی باربند ببندید

معمولا برای خودرو های آفرود یک باربند، یک زاپاس بند و یک جای دپه توصیه می شود.

اینورتر

 اینورتر وسیله ای است که می تواند برق باتری خودرو را به برق شهری 220 ولت تبدیل کند همچنین این وسیله فشار زیادی به باتری خودرو وارد می کند اما در هر صورت، شما در کویر و جنگل به برق 220 ولت دسترسی خواهید داشت

به صورت کلی اینورتر یکی از تجهیزات ضروری برای خودروی آفرود است و در سفر های بسیاری کاربرد است اما بهتر است از این وسیله در مواقع ضروری استفاده کنید. 

گالن آب و بنزین

 همه ی ماشین های آفرود باید چند گالن آب  بنزین داشته باشند و به دلیل کمبود فضا گالن های آب و بنزین روی باربند و یا زاپاس بند قرار می گیرد همچنین به جای استفاده از گالن های فلزی که گرم را به خود جذب می کنند از گالن های پلاستیکی استفاده کنید و برای جلوگیر از انفجار گالن بنزین درب آن را محکم نبندید تا گاز آن خارج شود. در هر صورت باید همراه خود چند گالن بنزین داشته باشید چون در کویر و جنگل خبری از پمپ بنزین و آب نیست.

تبر، گلنگ و بیل

در طبیعت گردی نیاز است که آتش درست کنید به همین دلیل برای درست کردن هیزم به تبر نیاز خواهید داشت و برای مساعد کردن زمین به کلنگ نیاز دارید و در شرایط گرمایی کویر می توانید با یک بیل گودالی را در زمین حفر کنید و داخل آن بخوابید این مثال های بالا جزئی از کار هایی است که می توان با تبر، کلنگ و بیل در طبیعت گردی انجام داد

کپسول آتش نشانی

احتمال آتش سوزی در تور های آفرود وجود دارد به همین دلیل وجود کپسول آتش نشانی نشان دهنده آینده نگری شما است و از ضرورت های آفرود سواری است.

قبل از شروع سفر حتما شارژ این کپسول ها را چک کنید.

Gps یا موبایل ماهواره ای

در آفرود و بیراهه نوردی احتمال گم کردن مسیر و آنتن ندادن تلفن همراه وجود دارد و اگر شما مهارت های مسیر یابی از روی ستاره و خورشید را نداشته باشید در کویر یا جنگل گم خواهید شد به همین دلیل باید یک جی پی اس ماهواره ای برای پیدا کردن مسیر داشته باشید همچنین به یک موبایل ماهواره ای نیاز دارید که در صورت وجود مشکل با موبایل ماهواره ای در خواست کمک کنید.

خرید این وسایل برای کسانی که به سفر های آفرود معمولی می روند توصیه نمی شود اما برای کسانی که تعدادشان کم است و به قصد سفر به جا های بکر را دارند خرید جی پی اس و موبایل ماهواره ای بسیار توصیه می شود.

پاور بانک و موبایل اضافه

تلفن همراه در سفر های آفرود یک وسیله برای بازی و تصویر برداری نیست و نقش بسیار حیاتی دارد به همین دلیل داشتن یک یا دو پاوربانک برای شارژ و روشن نگه داشتن آن بسیار ضروری است همچنین این احتمال وجود دارد که تلفن همراه شما در طول سفر ضربه ببیند و خراب شود به همین دلیل باید یک تلفن زاپاس نیز داشته باشید تا در صورت بروز مشکل از آن استفاده کنید.

کیسه خواب

اگر قصد دارید شب ها در چادر یا سقف خودروی خود بخوابید به کیسه ی خواب نیاز دارید همچنین اگر در کویر قصد اقامت شبانه را دارید حتما از کیسه خواب استفاده کنید زیرا شما را در برابر نفوذ سرمای استخوان شکن شب های کویر محافظت می کند.

از کیسه خواب های ارزان استفاده نکنید زیرا آن ها کیفیت مناسبی ندارند به همین دلیل از کیسه خواب های گران و با کیفیت استفاده کنید.

کلام آخر

قبل از آغاز سفر حتما به نکاتی که در مقاله ی بالا به آن اشاره شد توجه کنید تا از لحاظ فنی دچار مشکل و دشواری نشوید و تجهیزات لازم برای آفرود را قبل از شروع آفرود سواری تهیه کنید تا آفرود و بیراهه نوردی برای شما لذت بخش باشد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *